25 Mayıs 2016 Çarşamba

TEĞET




TEĞET
herkes kırılamaz
ipince bir dal olmak gerekir
kırılmak için

ama dünya kütüklerin...
ağlayamaz herkes
ağlayabilecek kadar büyümek gerekir

dünya ise küçüklerin...
sevemez herkes
bir orman olmak gerekir sevmek için

bak ki dünya çöllerin...
ve vakur bir damla olmak
dalga için

katılmak okyanusa aşk için,isyan için...
Yılmaz Odabaşı

Afitap ...




Git   gide  anneme  benziyorum  Afitap .. Hadi  bana  bir  hüzün çal eskiden kalma  nağmelerden  olsun  Afitap .....Sessiz  kaldım

20 Mayıs 2016 Cuma

Al başımdan bu dertleri .....



Katran  karası göz yaşlarına beledim  sana dair  tüm kara kışları mı soğuk bir  mezar taşında bıraktım aldığım tek nefesi  bir kıyamet  günü  çal  kapımı bırak kirlettiğin yalnızlığımı  dayadım sırtımı bir kaç parça ekmeğin  küf kokan ümitlerimi  hadi al başımdan bu dertleri mi  alaca karanlıkta dar bir sokaktan hadiii ....sessiz kaldım 

18 Mayıs 2016 Çarşamba

1:Osman efendinin repertuvarı:)))






Osman  efendinin  repertuvarından  şarkılarrr   az önce  attımda  kıvırmaya  gittiii paşamm :)))  
Onun  ilk önceliği İsmail  yk  
Ve maymun iştahlıı :)))

17 Mayıs 2016 Salı

hep sonradan işte ....




kıyametin  kalsın  bir  salı  sabahı  yokluğun   kalsın   bir akşam  üstü  dar  sokaklar da  hüzünler   sarsın  kan revan  olmuş  çığlıkların da  hep  sonra dan    hep sonradan ya  gelir   aklım  başıma  ...ben  bir  çare  berduş um sen gölünden  kovulan bir  hazan sabahı ben alıngan  bir kemanın  tellerinde  bir hüzzam acısı taşırım sen ağır yalnızlıkların yaralı sancıları ben hep sonradan  hep sonradan  gelir ya aklım başıma gelirde ağaçlar  sonbahara  dönerken   ben kanadı kırılmış  bir martının mecburiyet  iyim hadi  söyle daha kaç  ezanlar  yankılanacak  yüreğimin  unutulmuşluğun da bırak  susturma  yüreğimin   ezanlarını    sen sen  hep  hep sonradan   gelemedin  ya  ........sessiz kaldım  .....


6 Mayıs 2016 Cuma

Yüreğine....





Dizinde dermanın bittiği vakitte;
Gönlünde yeşeren yarındır sabır,
Yıkıldığın her an
Yok olmadığına şükret…
Yüreğine güneş koy,
Yüreğine bulut koy,
Yüreğine yıldız koy,
Yüreğine sabır koy ve yola devam et…
Şems-i Tebrizi

5 Mayıs 2016 Perşembe

Bir garip kedi....





Ben unutulmuş  bir yalnızlığın kimsesizliğiyim  şimdilerde adım kara hüzün eski bir garın garip .bekçisiyim ....Sessiz kaldım


  not:resmi haydar paşa garında gezerken bu sevimli kediciğe rastladım :)


4 Mayıs 2016 Çarşamba

CHALLANGE / BÖLÜM 2 :)) Çok şükür beee :DDD

 Dünkünün devamı bir tık efem :)    Malum dün ancak yarısını yaptık vira bismillah  deyip kalanın  yapalım dimi efem :)  


24- Şu an okumakta olduğunuz ya da en son okuduğunuz kitap ?
Cevap:   oy oy kitaplığımda okumak için bekleyen   o karrr  kitapcıklarım var ki surmayın :) en son okuduğum kitap   Sol ayağım CHRİSTY BROWN  ikinci devam serisi de var şuan onu okumak için uğraşıyorum :) 


25-Favori Disney karakteriniz hangisi ? Neden?
Cevap:  Heidi Çocukken hep onun gibi olmak isterdim dağlarının tepesinde tüm doğanın  güzellikleri  içinde yaşamak isterdim :) 





26-Ziyaret etmek istediğiniz 10 yeri sayabilir misiniz ? 
Cevap: ahh  hayaller  hayatlar :))) İşte ne yaparsınız bir umut be :)

1-Mekke /Medine 
2-Urfa /Halfeti
3-Rize/ dağları
4-Brüksel
5-Muğla
6-Bursa
7-Paris
8-Venedik 
9-Almanya'nın doğal güzellikleri
10-Edirne 

27- Dağınık mısınız yoksa düzenli mi ?
Cevap:   çok dağınık değilimdir  ya :) ama  bizim evde dağınıklıkta başı çeken baş belası küçük kardşeim abovvvvv  dağlara taşlara  heleee :))) kaçç yaniii :) 

28-En sevdiğiniz 3 müzik grubu?
Cevap: Gece yolcuları ,Duman Athena  Severim kendilerini :)  

29-Korkularınızdan bahseder misiniz?
Cevap:    korkularım   unutulmak  birde  gece mezarlıktan  geçmek :) sanki rahmetliler  kalkıp  beni korkutacaklar  sanırım   hep :)

30-Neden blog yazmaya başladınız ? Blog adınızın bir hikayesi var mı ?
Cevap:  Blog yazmaya 2007 yılında başladım eski den tabi  bilgisayar mı vardı bir kurşun kalem bir defter vardı ilk yazmaya 12 yaşımda  başladım  hatta  yazdığım  tüm eski defterlerimi halen saklarım :) bir ara siz dostlara paylaşırız:) okur okur  gülerim de :)  Sessiz kaldım sessizliği çok sevdiğim için blog adını da sessiz  kaldım  koydum Sessiz kaldım la  tam 10 yıldır beraberiz artık gittiği  yere kadar  Ömür vefa  edene  kadar inşallah  burada  siz  güzel yürekli dostlara  olacağım inşallah  daha nice  güzellikler paylaşmak dileğiyle inşallah  İyiki  varsınız  o kocaman yüreklerinizde 
  her daim  dua ve güzellikler  olsun inşallah..  Çok şükür  bittti  :) ohh :) 
Evet  gelelim  mimlediklerime :) 

Deli kız sesleniyor! leyan 
Kağıt Salıncak 
uzmanamator
Dreamella
maviye iz süren
Ruhsuz Atmaca 

Oh be bitttiiiiiiii   Darısı  mimelenlerin başına  aaa dostlar  kolay  gele hepinize :) 



    







3 Mayıs 2016 Salı

CHALLANGE / BÖLÜM1 :) MİM :)

Efendim Tüm  dostlara  selam  olsun güzel  insan  Kahve Telvesi  Mimlemiş :) Soruları  görünce  anamm  dedim 30 tane   soru  Allah  dedim  hangisini  cevap vereyim dedim   derken sanki açık öğretim sınavında  nasıl  verdiysen dedim  bunu da  veririz :))  kendi kendime neyse  efendim  ben  ufaktan  sorulara  cevap vermeye  başlayalım   hadi  bismillah :)

1- Müzik listenizdeki ilk 10 şarkıyı paylaşın. Dinlerken nasıl hissediyorsunuz ? 
Cevap:  valla  ter türlü müzik dinlerim kula hoş gelen hepsini  ama tabi en çok dinlediklerim var :) dinlerken bazen  geçmiş de  bir zaman yolculuğuna  gider  benim kafa bazende  bir yumruk  oturur içimde  bazende  bir fırtına  eser  kelimelere  dalar giderim :)
Evet sıra liste de :)
1) Kıraç Yolun sonu.. gerçi tüm şarkılarını severim :)
2)  Sezen Aksu  Gidemem  ve  keskin bıçak ve tüm şarkıları sezen olunca başka :) 
3) Gökhan Kırdar üstüme Basıp Geçme  Yar kendisi şahsına münhasırdır da :) 
4) Ahmet Kaya hep sonra dan  hep sonra dan bir kaç şarkısını da severim 
5) Erkan Oğur pencereden kar geliyor  çok severim bu türküyü Not: Erkan Oğur söylemiyor galiba  bunca  senedir dinlerim bu şarkıyı kim söylüyor  Bulamadım:) 
6) Erkan Oğur dan Mamoş türküsü  dinledim ama Bir zaman memat-iden dinledik :)Gürkan Uygun dan   Mamoş türküsü ayrı bir sevdim ne bilmiyorum :) 
7) Mehmet Erdem Acıyı sevmek olur mu  ve hepsi benim yüzümden adamda hayrı bir hava var kardeşim  bir söylüyor  tam söylüyor yani :) 
8)  Neşet Ertaş  hata benim suç  benim ve Cahildim dünyanın rengine kandım insanın gönül teline  tam dokunan  türküler hele ki söyleyen Rahmetli Usta Neşet Ertaş olunca daha ayrı dır  yeri ...
9) Toygar Işıklı Hayat gibi ...bazen  sızlayan   bir acının  küllerini  savuruyor buda böyle :)
10) Yaşar Acıtmıyor Sevdan Kendisini  pek severim :) diğer şarkıları da güzeldir eskiler daha iyidir :) 
Efendim  bu liste  böyle uzar giderrr  valla  :))
2- Göbek adınız nedir ? Sizin için önemini anlatabilir misiniz ?
Cevap:  Valla  benim İsimi önce rahmetli Babaannemin adını koymuşlar Hacer sonra rahmetli Babaannem benim adımı  kpyman istemem demiş :) Sonra namaz kılarken Radyo açıkmış Ora da  özlem isimini  duymuş namaz bitmiş özlem olsun isimi demiş sonra olmuş bir özlem  efendim :) Rahmetli adının koyulmasını istemedi ama bizim küçük cadının isimi  Hacer nurdur  :) hiç  Rahmetli   Babaanneme çekmemiş uyus :) adını vermemiş ama Rahmetli Babaannem yarı huyum ona çekmiş :)) buda böyle işte :) 

3)Cüzdanınızda  neler olduğunu bizimle paylaşın
Cevap:   Valla  benim garip cüzdanım da otobüs akbilim ve bizim keloşun akbili bozuk para bile kalmaz neden bizim küçük yüzün den :) birde boyuna fiş olur kağıtlar notlar olur :)


4- Kim veya ne olmadan yaşayamazsınız ? Neden ?  
Cevap:   Galiba  bizim keloş olmadan yapamam sanırım ona öyle bir bağlanmışım ki nereye gidersem  gideyim  hiç bir  yerde duramam kolay kolay onsuz bir şey yemem yada alır götürürüm misal bugün  lipton ice tea nin  çilekli kavunlu su çıkmış bu aralar ona sardık  bu gün de markete giderken sordum ne istiyorsun niye lipton ice tea çilek kavun :) aldık efendim :) bizim keloş bu işte :) 

5- Koleksiyonunu yaptığınız herhangi bir şey var mı ?   
Cevap:  valla eski den serdar ortaç hayranıydım ilkokul zamanlarında çok dinlerdim :) o zamanlar onun resimlerini eski kasetlerini cdlerini   biriktirirdim yada gazetelerde ki haberlerini  resimlerini  keserdim :) artık öyle çok dinlemiyorum gerçi halen bir kısmı duruyor  eski albümleri resimleri :) buda böyle efem :) 

6-Evcil hayvan olarak ne beslemek isterdiniz?  
Cevap:   kedi köpek severim  ama  bende alerjik bir durum olduğu için maalesef :( ama  o küçük pisi pisileri o minoş küçük köpecikleri severimm  oyy :) Bir zaman balık bakmıştım o ölünce bir daha hayvan alıp beslemedim çok üzülmüştüm :(   işte :)
8- Sizi gülümseten bir şeyleri bizimle paylaşır mısınız ?

cevap  Bir gün bizim osman efendiyle evdeyiz benim bir arkadaşım var kardeş gibi olduk artık kendisi biraz kilolu :) bizim keloş  kızda tam yemek yiyorduk beraber sen kıza dön az ye oğlum ucçuk ye şişko diye bir bağırdı abovvv lafı çevirene kadar atla karayı seçtim kendsi biraz kilodan takıntılıdır da :) bizim keloşa hiç bitmeyen maceramız var : )  daha sizlere anlatmadığım hikayeler var en kısa zamanda anlatırım :) yada bazen hiç tanımadığım biriyle karşı karşıya gelince gülümsetir :)



9) Hangi alanda iyi olmak isterdiniz?  
cevap:sanırım tiyatro  insanları güldürmeyi eğlendirmeyi ağlatmayı seviyorum ondan sanırım  ve bir de keman da iyi olmak isterdim hep içimde kalmıştır da :)  işte :)

10) Bize biraz güçlü yönlerin izden bahseder misiniz? 
cevap:  güçlü yönüm sabrım dır  biraz   yada hiç olmadık  insanlara karşı dayanıklı olmamdır ama bir deli damarıma da basıldı mı Allah tutmayın   şabanımı :) birde hislerim kuvvetlidir bazen derim birde öleceğim günü  bilsem : )) işte ben deli:)


11- Biraz da zayıf yönlerinizden ? 
cevap: sanırım çok merhametli ve saflığım dır :) ben işte  karşımda ki insana çok güvendiğim den bu devirde babana bile güvenme demişler  dimi ama :)

12) İlk arabanız neydi? Peki ya şuan kullandığınız araç? 
Cevap   en iyi  araba  tabana  kuvvet  arabasıdır   bana göre tabi :))) yedi yirmi dört taban teptiğim için :)  çok eskiden bir garip anadol vardı :) 
Bun gibiydi işte :) 


13- Favori şiiriniz ya da sizin için anlamı olan bir şiir var mı ?
Cevap:  şiir  söz konusu olunca bende akan sular durur  hemen sevdiğim şairler çoktur aklıma gelen   Cahit Sıtkı Tarancı, Cemal Süreyya ,Ümit Yaşar Oğuzcan Tabi sevdiğim bir şiir var Bedirhan gökçe  Üşüme .. ne zaman dinlesem beni alıp götür anlamını yitirmiş şehrin dar sokaklarında savrulup dururum ..Seni sevmek için ne kadar sebep varsa içimde, işte seni sevmemek içinde öyle  ..diyor ...her şiirin yeri  bende farklıdır  böyle  ...:)

14) Özel bir yeteneğiniz var mı ?
Cevap:  hemen hemen tüm çevrem eş dost sen insanları güldürmeyi seviyorsun senden bir tiyatrocu olur diyorlar :)onun için diyorum kırk fırın ekmek yemek gerek diyorum :) Bizim belediyenin kursları var ekimde başlıyormuş kayıt olacağım inşallah :) deneriz  efem belki bu yaşta şöhret  olurum dermişim :)) Bir de acizane şiir  yazarım işte kalemim defterim 

15) Favori mevsiminiz hangisi ? neden?
Cevap: hıım  mevsimler yazıda  severim de ama kış ve sonbahar sevdiğim mevsimlerdir kışın yağan karı izlemeyi  sonbaharda da sarı yapraklarının dökülmesini çok severim :) beni benden alır  güzel manzaralar :) 

16) Hadi bize el yazınızı gösterin.
Cevap: abovv  benim normalde  yazım berbattır bırakın el yazısını :)dağlara taşlara  helleee :) kendi yazdığımı kendim bile  zor okurum bazen valla :) ehh artık yazarız :)  




17)Burcunuz nedir? Sizinle uyumlu özellikler hangileri ?

Cevap: Burcum: kova 26 ocak doğumluyum valla burçlardan hiç anlamam bir bilen  varsa söyleyin :)

18)Katıldığınız ilk konser hangisiydi?
Cevap: Hiç unutmam ilk gittiğim konseri of aman nalan ve yaşardı :) bir açık hava halk konseri vermişlerdi o zaman ilk gittiğim konser oydu :)  güzeldi  ama ya eğlenmiştim :) söyledi şarkı bu yaralandım  o zamanlar en çok dinlenen şarkılardı :) 

19) Satın aldığınız son giyisilerle birlikte bir fotoğrafınızı paylaşır mısınız?Cevap: blog da resim eklemiyorum maalesef ki :) Facebooka var tabi :) efem en son aldığım kıyafet siyah dar paça pantolon ve bir de beyaz desenli bir tişört :) hepsi bu karrr :)) bizim kıyafet delisi küçük cadıdır sağ olsun ondan bize fırsat yoktur valla :)

20)Günün birinde nereyi ziyaret etmek ya da nerede yaşamak isterdiniz? 
cevap:   Sessiz  sakin    küçük bir kasaba da yaşmak isterdim bir  ben bir küçük radyom ve defterim kalemim :) yeter 

21- Sizi güldüren 5 kelime  ya da söz öbeğini listeler misiniz ?
Cevap:geriye dönüp  bakmadan  gülmek en kocamın dan bir kahkaha atmak :)) 

22-Sahip olduğunuz en kıymetli şey nedir? Neden kıymetli ?
Cevap: çok şükür sağlığım  arada  tekle sekte :)  Ailem ....


23-Yaparken heyecan duyduğunuz bir şeyden bahseder misiniz ?
Cevap: Yemek ve yeni lezzetler  yapmak   beni hep heyecanlandırır :))
  


Oyyy bittim  valla  gerisi  yarına  artık  valla bunu da şükür 23 tane cevaplamışım  dimi ama :) :)  MİMlediklerimi yarın  yazarım :) 








1 Mayıs 2016 Pazar

bir garip yol işte ......




Git  artık kan revan olmuş  yaralarım dan  hadi  git göz yaşlarımı bir rüzgarın  esaretine kapılmadan hadi  git artık  zamanı  zamana  yıkarak  gitt.... bırak  hadi  en  ücra   yalnızlığımın  dar  sokaklarında  savrulup  giden  umutlarımı   git  artık  o masum  anılarımı   dağıttığın   kanlı  geçmişinde  bırak yok olsun  varlığın  yokluğunda   hadi  söyle şimdi   tüm  kinayeli  isimsiz  hecelerini  ...ben benliğimi  bir  peri  masalının  kötü  biten  hikayesin  de  bıraktım  çoktan  ...hadi  kus şimdi  tüm nefret dolmuş gözlerindeki  acizliğini ....ben çoktan  geldim yolun sonuna  ...Sessiz  kaldım