6 Şubat 2014 Perşembe

.....................







acı  oturur  içine  boğazına  düğümlenir  tüm  sözler   kelimeler  dolanır  durur   düşüncelerin de   öfkenin  kurbanı  olursun  adımlarının   izi  kalır   gölgelerinin  arkasında   yetim  bir  çocuğun  gözlerinde   asılı  kalır  cebin de  sakladığın  umutlarının   mevsimler   kan revan  yalnızlık  diz  boyu  hüzünler  kimsesiz   yağmurlar  yorgun  rüzgarlar  sessiz  sen  sessiz   herkes  sessiz  ....

4 yorum:

  1. Delici bir sessizliğin sensizlik yanından sesleniyorum, duy beni ey sevgili..! Satırlarını okuyunca böyle diyesi geliyor insanın. Yüreğin dertten uzak, sevgiye yakın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Sevgili Hamiyet Hanım yüreğiniz dert görmesin ..

      Sil
  2. Merhabalar.

    Biz millet olarak acıyla yoğrulmuşuz herhalde. İçinde acı olmayan hiçbir şeyden tat almıyoruz. Bize mutluluklardan ziyade acılar daha çok yazdırıyor. Merdiven Şiir dergisinde "Fuzuli'nin Poetikası" başlıklı yazısında Hüseyin Yorulmaz şiiri anlatırken aynen şu cümleleri kullanmıştı: "Gönlünde bir derdi bulunmayan, ciğeri yaralı olmayan insanın şiirinde tat vardır zannetme. Zevk ve safa, huzur ve rahatlık şiire zevk vermez. Asıl ıstırabın doğurduğu şiir müessir olur"

    Ben de Hüseyin Yorulmaz'a katılıyorum.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Çok güzel dile getirmiş ....Eyvallah yüreğin dert görmesin abim Selam ve dualarımla.

      Sil